Közélet

2014.12.14. 08:47

Kormányellenes tüntetések hete következik Pécsen is

A szakszervezetek hétfőn útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen. Kedden a szociális feszültségekre kívánják felhívni a figyelmet a demonstrálók a 48-as téren.

zsj

Hétfő – Félpályás útlezárások Pécsen

A szakszervezetek országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafeteria többletadóterhei ellen. A LIGA által december 15-ére szervezett tüntetéshez több szakszervezet csatlakozott. Pécsen négy helyen lesz forgalomlassító demonstráció.

"Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Pécs belvárosában a demonstráció alatt 2014. december 15-én 7 óra és 16 óra közötti időben" - írta közleményében a rendőrég. Az 57-es főközlekedési út, a 6-os főközlekedési út, valamint a 66-os főközlekedési út forgalomkorlátozással érintett útszakaszán 40 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Így kezdődött a reggel a pécsi Zsolnay Vilmos úton (fotó: Löffler Péter, Dunántúli Napló)
[/caption]

A forgalomlassító demonstráció helyszínei:

•  az 57-es főközlekedési út 35-ös kilométerszelvénytől a 37-es kilométerszelvényig Pécs irányába (a térképen itt nézheti meg)
(javasolt kerülőútvonal: Üszögi út – Mohácsi út – 6-os főközlekedési út)

•  a 66-os főközlekedési út Komlói út 68. számtól az Auróra utca kereszteződéséig Komló irányába (a térképen itt nézheti meg)
(javasolt útvonal személyautóknak: Szabolcsi út – Árpád utca – Szabó István utca – Kedves utca – 66-os főközlekedési út),


•  a 6-os főközlekedési út a Tüzér utca kereszteződésétől a Páfrány utca kereszteződéséig Pécs belváros irányába (a térképen itt nézheti meg)
(javasolt kerülőút: Esztergár Lajos utca  - Tüzér utca)


•  a 6-os főközlekedési út Mathiász János utca (Felsővámház utca) kereszteződésétől a Hengermalom utca kereszteződéséig Budapest irányába a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávja. (a térképen itt nézheti meg)
(Javasolt kerülőút: Basamalom utca – Mohácsi út)

Kedd - Tüntetés a 48-as téren

A keddi tüntetés a Facebookon szerveződik, mint írják: "ezúttal a 48-as térre, 18:00 órára várnak mindenkit, aki fel akarja emelni a hangját a kormány igazságtalan, átgondolatlan és párbeszédet nélkülöző döntései ellen. Arra buzdítjuk Pécs és az egész megye lakosságát, hogy hozzák el a családjukat, barátaikat is, ha egyetértenek azokkal, akik országszerte valódi változást követelnek."
A mostani tüntetésen elsősorban a szociális feszültségekre kívánják felhívni a figyelmet.
A pécsi megmozduláson kívül: Budapesten, Békéscsabán, Debrecenen, Gyöngyösön, Miskolcon, Nyíregyházán, Siófokon, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Helsinkiben, Bécsben, Brüsszelben is utcára vonulnak az emberek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!