Közélet

2012.08.08. 12:45

Kukazűrök: ki felel a rendért?

Ha a közterület-felügyelők egy szeméttároló konténer mellett hulladékot találnak, bírságot is kiszabhatnak a társasházra.

M. B. (Dunántúli Napló)

Kollégái véleményét is tolmácsolva kereste meg lapunkat egy pécsi közös képviselő azzal, hogy számukra elfogadhatatlan a közterület-felügyelők eljárása, ha azok egy szeméttároló konténer mellett hulladékot találnak. Kifejtette, őt és másokat amiatt hívták fel a felügyelők, hogy egy-egy társasház előtti tároló környezete szemetes, példának okáért összetört üveget találtak mellette. Figyelmeztették őket, hogy amennyiben nem takarítják el, bírságot is kiszabhatnak. Minderre a közösségellenes magatartásról szóló rendelet alapján van mód. A közös képviselő elmondta, a társasházaknak nincs pénzük állandóan jelen lévő őrök alkalmazására, akik meggátolják, hogy hajléktalanok vagy mások szétszórják a kukákból a szemetet.

Schranz Richárd, a pécsi közterület-felügyelet vezetője elmondta, a rendezett állapot elérése, s nem a bírságolás a céljuk, ezért egyelőre csak figyelmeztetnek. A vezető hozzátette, a tároló tulajdonosa köteles gondoskodni a környezete tisztántartásáról, szerinte megoldás, ha el- vagy lezárva tartják azokat.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!