Közélet

2012.11.06. 16:46

Különleges lombház épülhethat-hét méter magasságban

Napelem, napkollektor, szürkevíz-hasznosító rendszer és gyökérzónás szennyvíztisztító – többek között ezekkel a környezetbarát megoldásokkal bővíti a Hetvehely mellett, a Sás-völgyben található Erdő Háza erdei iskolai épületet a fenntartó Mecsekerdő Zrt.

K. E. (Dunántúli Napló)

A társaság állami és uniós forrásból több mint 79 millió forint támogatást nyert erre a célra idén tavasszal. A 2013 őszéig megvalósuló fejlesztés során az épületet akadálymentesítik, ennek köszönhetően a szálláshely mozgáskorlátozott személyek fogadását is vállalni tudja.

A fejlesztés révén megújul és kibővül a minősített erdei tanoda programja is, új iskolai modulok kidolgozására kerül sor. A létesítmény terepi oktatói továbbképzések keretében sajátíthatják el a kibővített erdei iskolai program elemeit, valamint új, élményorientált pedagógiai módszereket ismerhetnek meg.

Lehetőség nyílik új eszközök beszerzésére is, amelyek még szemléletesebbé teszik a terepi és beltéri oktatásokat. Új kerékpárok révén lehetőség nyílik például a térség földrajzi, turisztikai látványosságainak bejárására. A földfelszíntől 6–7 méter magasságban kialakítandó lombház a madármegfigyelésekhez biztosít majd ideális helyszínt.

Címkék#Hetvehely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!