Közélet

2012.01.15. 15:10

Külsős, humorista, mégis komoly alpolgármestere lesz Drávaszerdahelynek

Polgár Péter örömmel mondott igent a felkérésre, és pénteken le is tette alpolgármesteri esküjét Drávaszerdahelyen.

Babos A. (Dunántúli Napló)

– Nyilvánvaló, hogy nem fogok minden hónapban testületi ülésekre járni, ezt mindenki tudja, és a polgármester úrral sem erről beszéltünk, amikor felmerült, mi lenne, ha... – mondta Polgár Péter, az egyik országos kereskedelmi rádió reggeli műsorából ismert zenész és humorista.

A felvetés ugyanis pontosan úgy szólt: mi volna, ha ő lenne a külsős alpolgármester Drávaszerdahelyen. A „polgármester úr” pedig Alpár György volt. Polgár Péter örömmel mondott igent a felkérésre, és pénteken le is tette alpolgármesteri esküjét. Alpár György volt az a polgármester is, aki egy mulatós lemezt adott ki, amelyen saját maga énekel, és az eladásból befolyó bevételeket a falunak ajánlotta fel. Minden korábbi hasonló akcióval, és most is, a humorista alpolgármesteri felkérésével kapcsolatban is azt mondta lapunknak: a fő cél az, hogy felhívja a figyelmet a falujára. Úgy érzi egyébként, hogy ezek az akciók a kapcsolatok építésében jók, olyan tárgyalásokon, megbeszéléseken, amelyeken a falujáért dolgozik: többen ismerik, hallottak róla, másként beszélnek vele, így egyből át tudják ugorni az ilyen megbeszélések sokszor feszült, kellemetlen első, ismerkedős részeit.

Polgár Péter azt mondta, hogy bár humorista, a feladatot komolyan fogja venni, ami leginkább a település népszerűsítéséből áll majd, így már volt is, és biztosan lesz is még szó a rádióban Drávaszerdahelyről. Sőt, már közös új ötleteik is vannak a polgármesterrel: egy évenként megrendezendő fesztivált szerveznek, ahol akár közösen is felléphetnek. Emellett a humorista amerre megy, egy együttműködési megállapodást írathat alá a települések vezetőivel, így Drávaszerdahelynek lehet majd a legtöbb partnertelepülése az országban – természetesen utóbbi ötlet is Alpár György fejéből pattant ki.
 

Babos A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!