Közélet

2005.11.05. 12:51

Lakás kétszáz családnak

Várhatóan az elkövetkező hetekben, a műszaki átadás után beköltözhetnek az érintettek az újonnan felépült 116 szociális bérlakásba Pécsett.

BAMA

A kertvárosi épületekben csaknem 70, egy plusz két félszobás otthont alakítottak ki, emellett 45 másfél szobás lakás várja a beköltözőket, valamint 4 darab kettő és fél szobás ingatlan is gazdára lel majd. Bókay Endre (képünkön), a lakásbizottság elnöke lapunknak elmondta, decemberben több ütemben megkezdődnek a lakásátadások. A bérlőlistáról legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület.

Azonban nem csak 116 család lelhet a program révén új otthonra. Amint arról korábban beszámoltunk, mintegy 50 bérlakás üresedett meg az elmúlt időszakban, ezek felújítása folyamatosan zajlik, és ezek az otthonok is az önkormányzati lakásvagyonba kerülnek – azaz hamarosan újabb neveket lehet majd kihúzni a lakásra várók névsorából.

Emellett ez a két program újabb „lakásmozgásokat” hoz magával. Akadnak, akik lemondanak önkormányzati bérleményükről, mások nagyobba vagy éppen kisebbe kívánnak költözni, így megüresednek egyes bérlemények. Van, aki jelenleg is bérlakásban él, és az új építések révén kerül új otthonba, régi lakhelye pedig szintén megürül. Bókay Endre elmondta, a számítások szerint így mintegy kétszáz család juthat új, illetve az eddiginél tágasabb, vagy magasabb komfortfokozatú lakáshoz az elkövetkező időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!