Közélet

2011.06.06. 15:08

Lemorzsolódás elleni program a Kis Tigrisben

Az egész Dunántúlon csak az alsószentmártoni Kis Tigris Gimnáziumnak sikerült a Második Esély Gimnáziuma elnevezésű uniós, TÁMOP-os programra győztes pályázatot beadnia, tájékoztatta lapunkat Sinkovics Ádám, a program szakmai vezetője.

B. A. (Dunántúli Napló)

A fiatalember, aki magyartanárként is dolgozik az intézményben, elmondta, hogy 51 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak egy két plusz ötéves programra.

Azt vállalták, hogy a náluk tanuló negyven, kilencedik és tizedik évfolyamon tanuló diákok többségét eljuttatják az érettségiig, nem hagyják, hogy szakma avagy megfelelő végzettség nélkül kiessenek az iskolarendszerből. A pályázati kiírás kifejezetten középiskolás korú gyerekek körére szólt, akik már lemorzsolódtak, avagy ez a veszély fenyegette őket.

Sinkovics Ádám hangsúlyozta, a pályázati feltételek olyanok voltak, mintha éppen az ő iskolájukra találták volna ki, emiatt nem kellett külön gyerekeket vagy osztályt toborozniuk, a már meglévő tanulói állományból vonták be a programba a megfelelő korú tanulókat. Vállalták még emellett, hogy legalább további öt évig folytatják ezt a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!