Közélet

2009.12.18. 09:00

Lényegében már átadták a reptérre vezető négysávost

Szerény érdeklődés mellett tartott lakossági fórumot szerdán Pécsett, a városházán az 58-as számú főút négysávosításáról a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., a pécsi önkormányzat és a kivitelező 58. sz. út E-B konzorcium.

Babos A.

A főút Pécs déli kapujától a Pécs-Pogányi Repülőtérig vezető szakaszának négysávúsítása gyakorlatilag már befejeződött, az utat használatba is vették. A fejlesztés 1,1 milliárd forintból, az Európai Unió támogatásából valósult meg. Korábban Szilágyi András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese lapunknak a fejlesztésről szólva azt mondta, a reptér egyelőre nem sikertörténet, ám a gyorsforgalmi út bár kötődik a légikikötőhöz, attól függetlenül is kiemelten fontos a térségnek.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a reptérről szólva közölte, az tény, és biztató dolog, hogy folyamatosan van érdeklődés befektetők részéről, egyelőre azonban nincs konkrét eredmény, megállapodás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!