Közélet

2015.08.02. 22:34

Lesátoroztak a martonfai menekülttábor helyén a tiltakozók

Vasárnap délután a martonfai kultúrházban falugyűlést tartottak, s a helybéliek úgy döntöttek, minden eszközzel igyekeznek meggátolni, hogy a kormány menekülttábort építsen a település határában fekvő, volt katonai gyakorlótéren - írta a Népszabadság.

Forrás: nol.hu

Vasárnap délután a martonfai kultúrházban falugyűlést tartottak, s a helybéliek úgy döntöttek, minden eszközzel igyekeznek meggátolni, hogy a kormány menekülttábort építsen a település határában fekvő, volt katonai gyakorlótéren. A szombaton Pécsett, a Széchenyi téren is tiltakozó martonfaiak arról is határoztak, hogy őrizni fogják a lőteret  - írta a Népszabadság . Este kilenckor 25 falubeli ki is ment a falutól 500 méterre lévő katonai területre. Ott sátrakat vertek.

Az akcióban résztvevő martonfaiak terve az, hogy a gyakorlótéren mindig maradnak öten-tízen, s ha megjelennek az építkezők, akkor riasztják a falu minden olyan lakóját, aki ellenzi a tábor létesítését. Azt nem árulták el, hogy a riasztott martonfaiak miképp akarják az építkezőket meggátolni a munkában, de nem cáfolták azt a feltételezést, hogy ha kell, akkor akár a gépek elé fekszenek.

A martonfaiak abban bíznak, hogy a szomszédos települések lakói is részt vesznek majd a beruházást meggátolni szándékozó engedetlenségi mozgalomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!