Közélet

2013.10.16. 16:03

Lezárták a mosdók ablakait a pécsi Babits Gimnáziumban

Belső vizsgálatot rendeltek el, és leszerelték a mosdók ablakairól a kilincset abban a pécsi gimnáziumban, ahol kedden egy diák kiugrott a második emeletről.

H. Zs.

Amint arról beszámoltunk, kedden öngyilkossági szándékkal ugrott ki délután, fél egy körül a pécsi Babits Gimnázium második emeleti mosdójának ablakán egy kilencedikes gimnazista, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Azóta kiderült: a diák állapota stabil, nincs életveszélyben.

A rendőrség nem talált sem bűncselekményre, sem szabálysértésre utaló körülményt, így várhatóan nem vizsgálódnak tovább az ügyben. A gimnáziumban ugyanakkor belső vizsgálatot rendeltek el az ügy kivizsgálásával kapcsolatban - tudta meg a Dunántúli Napló. Ahogy arról már tegnap is beszámoltunk, az öngyilkossági kísérletet feltehetőn diákok közötti konfliktus válthatta ki.

A baranyai napilap szerdai értesülései szerint az érintett osztályba évismétlők is járnak, illetve több olyan diák, akiknek a magatartásukkal is kisebb-nagyobb problémák vannak. Aznap is bujtogatták osztálytársai a fiút, ezt követően nyomta a kakaóscsigát egy másik társuk arcába. Az esetet követően verekedésbe keveredett, információink szerint, emiatt is részesült igazgatói figyelmeztetésben. Ezt követően írhatta meg a búcsúlevelet is.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön szerint mivel lehetne elkerülni a durva diákkonflitkusokat?
---------------------------------------------------------------------------

Az intézmény által indított belsó vizsgálat során minden bizonnyal mérlegelik majd a felbujtó diákok szerepét is, illetve azt, hogy az igazgatói figyelmeztetés, az osztálytársak felbujtása és hozzáállása, vagy esetleg egyéb körülmény vezethetett az öngyilkossági kísérlethez. A búcsúlevél tartalmának is fontos szerepe lehet abban, hogy kiderüljenek az eset kiváltó okai.

Rendőrségi vizsgálat híján tehát a szülők kénytelenek lesznek beérni az iskolai vizsgálattal, ennek lezárultát követően még mindig eldönthetik, hogy elfogadják-e a belső vizsgálat eredményét avagy nem.

A Dunántúli Napló értesülései szerint történt azonban más is a gimnáziumban: azonnali intézkedésként, még kedden leszerelték a mosdókban külső ablakok kilincseit, vélhetően azért, hogy hasonló eset még egyszer ne történhessen meg az intézményben. Így a mellékhelyiségeket már csak a folyosók felé lehet szellőztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!