Közélet

2010.02.21. 20:05

LMP: friss levegőt, új stílust, új arcokat a Parlamentbe

Hová tűnt, mi lett a rendszerváltásunkból? – teszik fel a kérdést a Lehet Más a Politika (LMP) párt baranyai országgyűlési képviselő-jelöltjei.

Babos A.

– Ellopták, elcsalták, elmutyizták a 20 évünket az épp hatalmon lévő pártok, kormányok. De betelt a pohár – szögezték le. – A fejekben és a lelkekben kell először rendet tenni! A hazudozás, „panamázás”, kétoldali erőfitogtatás, ország-megosztás mélyre sodor mindannyiunkat. A lejáratódott, eddig uralkodó „politikai elitet” le kell cserélni – hangoztatták.

– Új gondolatok, új, hiteles emberek, és új párt kell a Parlamentbe. Ez csak a lakossággal együtt sikerül, és ebben partner az LMP – mondja Balogh Edina megyei koordinátor, a siklósi körzet jelöltje.

Wildmann János (Pécs-Belváros) átlátható, korrupciómentes államot, védett magánszférát, szociális igazságosságot kíván. Kóbor József (Kertváros) az élhető, egészséges lakókörnyezetért száll síkra, a terület ambuláns betegellátásáért, az autópálya forgalmának elvezetését biztosító útért.

– Gyerekeink, unokáink köz- és jogbiztonságban nőhessenek fel, erősödjenek a kisközösségek és családok. A keleti városrész ipari arculata helyett zöldebb környezetet kell kialakítani, munkahelyeket létesíteni – vallja Kölcsey-Gyurkóné Baka Sára.

A jól működő háztáji gazdaságokért, a vidéki élet méltóságáért, a tisztességes emberi életfeltételek biztosításáért, munkahelyteremtésért tenne Ladányi Attila (Komló), Skrionya Zoltán (Szigetvár), és Hartweg Ildikó (Mohács).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!