Közélet

2010.09.22. 09:46

Lopás a térfigyelők orra előtt

Egy lezárt bicikli két kereke tűnt el szerda reggelre a főtéren, a térfigyelő kamerák által őrzött területen.

Olvasónktól

Szerda reggel a bama.hu egyik olvasója a Széchenyi téren fotózott le egy kerekeitől megfosztott biciklit. A bringát a városháza mellett egy lámpaoszlophoz lakatolták, de reggelre eltűntek a kerekei.

A lopás amiatt különösen bosszantó, hogy a térfigyelő kamerák szeme előtt történhetett. A főteret (a város számos más pontjával együtt) augusztus vége óta kamerák figyelik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megcsonkított bringa a Széchenyi téren (olvasói fotó)
[/caption]

– Öt percen belül bármelyik megfigyelt helyszínre odaérünk – jelentette ki Dakos József, a megye rendőr-főkapitánya a hálózat ünnepélyes átadásán. Pécs eddig is biztonságos város volt, ezentúl azonban érvényesülhet a zéró tolerancia, azaz minden látható jogsértésre azonnal reagálni fog a rendőrség – tette hozzá.

Mint olvasóinktól megtudtuk, a biciklit a rendőrök szerelték le az oszlopról szerdán délután négy óra körül. Valószínűsíthető, hogy állagmegóvás céljából szállították el.

Csütörtökön Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az esettel kapcsolatban elmondta, a tulajdonos egyelőre nem jelentkezett, nem tett bejelentést a rendőrségen, így a körülmények még nem tisztázottak. A hatóság munkatársai a térfigyelő kamerák felvételeit is értékelik, ez még folyamatban van, de jók az esélyek arra, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt a kerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!