Közélet

2007.10.12. 08:14

M6-os: lehet, hogy mindent újra pályáztatnak

Az országgyűlés illetékes bizottsága ugyan a Strabag ajánlatát hozta ki győztesnek az M6-os Szekszárd és Pécs közötti szakaszára, ám még az is lehet, újra pályáztatnak – az egész 6-osra.

M. B. (DN)

A furcsa helyzet hátteréről szólva Bókay Endre, Pécs egyik szocialista országgyűlési képviselője kifejtette, tudomása szerint még több variáció is elképzelhető, de legvalószínűbb, hogy az eredeti, hidas-alagutas változat valósul meg.

Az új tervről azt mondta, azt azért készítteti el az állam, mert egyrészt lehet, hogy olcsóbb lenne az M6-os négyszáz méteres „eltolása”, ráadásul felmerült, hogy annak a változatnak a kivitelezése gyorsabb. Úgy vélte, az október végéig elkészülő terv ismeretében dőlhet el, melyik a legmegfelelőbb. A politikus szerint, ha az új változat tetszik kedvezőbbnek, akkor minden bizonnyal a mostani pályázat nyertesével tárgyalnák újra a kivitelezésről, de ebben az esetben azt is fel kell vállalni, hogy a vesztesek megtámadhatják az eljárást.

Mindemellett Bókay Endre szerint felvetődhet az is, hogy novemberben új pályázatot írnak ki az M6-os még hiányzó, teljes szakaszára, vagyis a Dunaújváros Pécs közötti részre, mivel egyben valószínűleg olcsóbb a kivitelezés, mint két részletben. A képviselő szerint ez sem tolná el az átadás határidejét, mert ha nem az alagutas megoldás valósulna meg, akkor a késedelem behozható.

M. B. (DN) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!