Közélet

2010.05.07. 12:43

M60: mindent megtesznek az elkerülőért

A kormányalakítás után beterjesztik a sürgető fejlesztési igényt.

K.E.

A Közútkezelő Kht. és a pécsi városháza szakmai együttműködésében készül a megyeszékhely dél-nyugati forgalommentesítő útjának előkészítő dokumentációja – tájékoztatott Kővári János, Kertváros és a körzet megválasztott országgyűlési képviselője.

A honatya elmondta, hogy az új kormány felállása után Nagy Csaba képviselővel közösen mielőbb a parlament és az illetékes tárca elé viszik az útfejlesztési igényt, aminek megvalósulására a választási kampány során tett pécsi látogatása alkalmával Orbán Viktor is ígéretet tett. A koncepció szerint elsőként az M60-as sztráda folytatását jelentő 1,8 kilométeres útszakasz épül meg, ami egy ugyancsak új átkötéssel a pécsi nagybani piac mögött irányítja majd át az átmenő forgalmat a már működő nyugati elkerülő útra. Ez a megoldás Pellérdet is mentesítené a korábban félt átmenő- és teherforgalom alól.

Mint Kővári János fogalmaz, a beruházás időpontjáról csak a kormányzati beterjesztés után lehet beszélni. A sürgető megoldás előkészítése mellett folyamatosan egyeztetnek Szentlőrinc polgármesterével és országgyűlési képviselőjével, Győrvári Márkkal és Pichler Imrével, ugyanis a teherforgalom várható növekedése – többek között a királyegyházai cementmű indulása – kapcsán a jó megoldás az M60-as Kacsótáig történő megépítése lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!