Közélet

2014.04.01. 18:33

Magasház: ketyeg az óra

A kormányhivatal jóváhagyta a Magasház lebontásának tervét. A munka heteken belül elkezdődhet.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

Tudomásul vette a kormányhivatal a pécsi Magasház lebontásának tervét, tájékoztatta lapunkat dr. Hargitai János kormánymegbízott. Hozzátette, a munka befejezésére hat hónap áll rendelkezésre, vagyis az épület az év végére már nem fog állni. Hargitai János érdeklődésünkre azt mondta, a bontás érdemi része szerinte májusban biztosan elkezdődhet, de akár még korábban is.
A most jóváhagyott bontási tervben foglaltak betartását a kormányhivatal ellenőrizni fogja.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Önnek hiányozni fog-e a Magasház?
---------------------------------------------------------------------------

Az már korábban eldőlt, hogy az épületet hagyományos módon, tehát szintről szintre lefelé haladva tüntetik el, a robbantásos technológia alkalmazását már közvetlenül a bontás lehetőségének felmerülése után kizárták. A pécsiek szempontjából a terv talán leginkább érdekfeszítő része az építési törmelék elszállíttatására vonatkozó elképzelés. Erről, illetve a bontáshoz kapcsolódó további kérdésekről ma közöl részleteket a kormányhivatal. Dr. Hargitai ugyanakkor azt már tegnap leszögezte, eleve az volt az elvárásuk a terveket illetően, hogy a munkálatok a lakosságot a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Azt egyelőre nem tudni, melyik cég kap megbízást a bontás elvégzésére. Amint arról hírt adtunk, az épület tulajdonosa, a La Torre már korábban megpályáztatta a bontást – a cégnek nem kellett közbeszerzési eljárást kiírnia – , a felszámolás alatt álló cég ügyvivője, a kijelölt felszámoló pedig kapott is ajánlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!