Közélet

2011.10.07. 08:36

Maguk takarítanának a fehér sziklák körül

Egyedülálló és követendő példával állt elő a Havi-hegyért Egyesület az EKF-beruházásokat követően a saját környezetük fenntarthatóságával kapcsolatban rendezett lakossági fórumon kedden este.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Több alkalommal is szervezett már az egyesület nagytakarítást a fehér sziklák és a kápolna környezetében, azonban ehhez a munkához a jövőben segítségül hívnák a várost, a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.-t, valamint a Duna–Dráva Nemzeti Parkot, ezért a cégek képviselőit is meghívták az egyeztetésre.

Mint Kis Varga István, az Öntevékeny Keleti Városrész Mintaprogram elnöke elmondta, a kezdeményezés azért is példaértékű, mert csak a helyi közösségek partnerként történő bevonásával lehet elérni, hogy a megteremtett értékek ne váljanak a vandálok martalékává.

Az egyesület több problémára is felhívta a figyelmet, többek között arra, hogy az újonnan kialakított sétány mellé egy biztonsági korlát megépítését rendelte el a közlekedési hatóság. Ez ellen határozottan tiltakoznak a lakók. Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, a város minden lehetséges jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy ne épüljön meg a korlát.  

H. Zs. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!