Közélet

2010.04.09. 07:19

Mali Zoltán küzdene a földért, az önellátó faluért

Választási programját és terveit ismertette a helyiekkel és a sajtó képviselőivel Drávapiskiben, kampányzárója előtt Mali Zoltán.

B. A.

Az Összefogás Párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje a siklósi választókerületben hitet tett az egyszerű munkás emberek szolgálata mellett. Kiemelte, hogy tovább viszi a megkezdett munkát az uzsorások és a gyorskölcsönzők ellen. Bemutatta új törvényjavaslatát is, a „Strómantörvényt”, amely a magyar föld védelméről szól.

Javaslata szerint a dán földtörvény alapjaira kell helyezni hazánkban is a helyi gazdaságok védelmét, de még ennek előtte szükséges a gazdaságok nagyságának, szükséges, és ideális területének újragondolása. Továbbá beszélt egy már formálódó együttműködésről is a Pécsi Tudományegyetem, Drávapiski község, a Mersz Egyesület és a Kelet Ormánság Innovációs Kft. között, amelyért a Parlamentben is lobbizni szeretne. Határozott elképzelésük szerint a konzorcium négy településen kíván energiagazdálkodási mintaprojektet létrehozni. Ennek elemei az Önellátó Falu program, az energiafüggőség feloldása, és fenntartható turisztikai fejlesztések szorgalmazása az oktatás fontosságának hangsúlyozása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!