Közélet

2010.01.25. 18:47

Már vizsgálódnak a számvevők

Átfogó számvevőszéki vizsgálat kezdődött a pécsi önkormányzatnál a napokban, tudta meg a Dunántúli Napló.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló)

Dr. Papp Judit címzetes főjegyző megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) munkatársai megkezdték a vizsgálatot. A pécsi ellenőrzés az idei éves munkatervben szerepel, várhatóan 2010 májusában érhet véget a tevékenység. Mint a számvevőszék honlapjáról kiderül, június 28-án – vagyis az országgyűlési választások után, de az önkormányzati voksolás előtt – esedékes a vizsgálati jelentésről szóló záró értekezlet. Az Állami Számvevőszék az ütemterv szerint a település önkormányzatának gazdálkodását ellenőrzi, és mint a városházán megtudtuk, ez érinti az elmúlt esztendők tevékenységét. Különböző iratokat, kimutatásokat már kért is a számvevőszék a szakmai munkához.

Az ütemterv szerinti ÁSZ-vizsgálat pécsi érdekessége, hogy amint az közismert, a tavaly májusi polgármester-választáson győztes Páva Zsolt jelentette be: állami számvevőszéki ellenőrzést kér Pécsre. Akkor azonban a rendkívüli vizsgálat elmaradt, a számvevőszék úgy nyilatkozott, az éves ütemterv szerint 2010 elején úgyis a baranyai megyeszékhely kerül sorra – ez most meg is történik.

Később Füredi Péter MDF-es képviselő kért újra célzott ellenőrzést több témában. Tavaly az ÁSZ az energiagazdálkodás körében vizsgálódott Pécsett, s mint megtudtuk, a kérelemhez illeszkedő témákat a revízióba beépítették. A mostani átfogó vizsgálatban viszont az önkormányzat gazdálkodásának egészét ellenőrzés alá vetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!