Közélet

2010.11.10. 09:30

Márton napi libavacsora a Teleky Bistroban

Aki Márton napján libát nem eszik, újbort nem iszik, az egész évben éhezik-szomjazik – tartja a mondás, márpedig Teleky Zoltán chef, és a Teleky Bistro stábja, Golyák Csaba mesterszakács és Forál Balázs chef nem szeretné, ha vendégeikkel ez megtörténne.

BAMA

Így hát pazar Márton napi gourmet liba vacsorát kreálnak a klasszikus és a modern, a hagyomány és az újítás jegyében, amelyhez kitűnő minőségű újbort szolgálnak fel – fejenként egy palackkal – az Expo Centerben működő Teleky Bistroban.

„A liba kitűnő alapanyag, joggal tekinthetünk rá a magyar gasztronómia márka-védjegyeként is. Éppen emiatt szomorú, hogy elfeledett lett mára, és szinte csak – az egyébiránt semmihez sem hasonlítható – remek magyar libamáj jelenik meg néhány (túl kevés) étterem kínálatában. Ott is sokszor egyhangúan, kihasználatlanul hagyva értékeit. Az igazi kincsnek számító libamáj mellett is érdemes tehát a libához mint alapanyaghoz nyúlnunk, mely remek kiindulási pont ahhoz, hogy rendkívüli kulináris élményt nyújtsunk. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, csak szakmánk tiszteletére, szeretetére, elhivatottságra, kreativitásra, és kísérletező kedvre. Higyjék el, valóban ilyen egyszerű!” – szól a Teleky Bistro stábjának hitvallása.

A Márton napi gourmet vacsorát november 11-én, csütörtökön, Szent Márton napján, 19 órától – érkezés 18.30-tól – rendezik meg az Expo Centerben.

A menüsor:
– Vaníliás – rosé boros libamáj nugát, aranymazsola redukcióval, házi brióssal, madársalátával
– Liba eszencia – vargányakrémes raviolival, szarvasgomba olajjal illatosítva
– Klasszikus libacomb ropogósra sütve, körtés káposztás rétessel, kecskesajttal besütve, fokhagymás pecsenye szafttal
– Igazi lúdláb szelet

A vacsorához minden vendég egy palack Wunderlcih Portugieser újbort kap, amely mellé korlátlan mennyiségű ásványvizet szolgálnak fel.

A négyfogásos vacsora ára a borral személyenként 6900 forint (5520 Ft+áfa).

Asztalfoglalásért, bővebb információért hívják a 06-20/450-0000-ás telefonszámot, vagy érdeklődjenek az [email protected] e-mail címen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!