Közélet

2016.05.16. 17:34

Másfél milliárdot kért a harkányi fürdőnek Tiffán

Három módosító indítványt nyújtott be a jövő évi országos költségvetéshez egyéni parlamenti képviselőként Tiffán Zsolt, erről az érintett, Harkányban tartott sajtótájékoztatót.

Babos A.

A vajszlói uszodához szükséges szennyvízhálózathoz 47, Siklós kulturális és művészeti központjához 238 millió forintot csoportosítana át, míg Harkány a számára másfél milliárd forintot kért a gyógyfürdő fejlesztéséhez.
Tiffán Zsolt hangsúlyozta, hogy az ormánsági gyerekek úszásoktatását lehetővé tevő, múlt évben felépített vajszlói uszoda biztonságos működtetésének elengedhetetlen feltétele az elmaradt szennyvíz-beruházás.
Harkányt egyértelműen a régió turizmusának fellegváraként említette a siklósi vár és a villányi borvidék mellett. Ha Harkány megkapná az általa kért mésfél milliárdot, az Tiffán szerint egy évtizednyit lendítene a fejlesztések ütemén.

Megtudtuk, hogy hét módosító javaslatot nyújtott be a két baranyai ellenzéki, MSZP-s országgyűlési képviselő, Szakács László és Tóth Bertalan baranyai programokhoz. Ők is szeretnék a siklósi fejlesztést, amihez 300 milliót kérnek, és a szigetvári fürdő felújítására felvett fejlesztési hitel kormányzati kifizetését, illetve konszolidációját is kezdeményezték. Tiffán siklósi és harkányi módosítójával kapcsolatban ugyanakkor megjegyezték, érthetetlen számukra, hogy a fideszes honatya azok forrásaként miért a szociális menetdíj (buszjegy, vasúti jegy stb.) támogatási keretének csökkentését jelölte meg. Nem tartják szép gondolatnak ezt sem a rászorultakkal, sem a szolgáltatókkal szemben. Ráadásul szerintük a harkányi módosító indítvány megvalósítása az Ős-Dráva program keretében is elképzelhető lenne. A Parlament az ország 2017. évi költségvetését júniusban fogadja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!