Közélet

2016.02.01. 11:37

Meddig hirdeti még a tábla az EKF-beruházást?

Egy nagyméretű tájékoztató tábla hat éve ott éktelenkedik a Tettyén.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Már hat év eltelt, hogy Pécs megszervezte az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot, illetve elkészültek a különböző beruházások is, azonban az ezzel kapcsolatos utolsó, nagyméretű tájékoztató tábla még mindig ott éktelenkedik a Tettyén.   

Lapunk kérdésére Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, az EKF-beruházásokkal kapcsolatos tájékoztató táblák kötelező „fenntartási ideje” lejárt. Ezt követően ezek a táblák a város tulajdonába kerültek.

– A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. jelezte, hogy ezeket a felületeket hosszú távon is hasznosítani kívánja. Így nem bontattuk el ezeket a táblákat, a ZSÖK a Búza téri, a Kodály Központ előtti és a Zsolnay-dombon lévőt már használatba vette reklámtáblaként. Hamarosan dönt az önkormányzat, hogy ez utóbbit a ZSÖK, vagy a város hasznosítja-e. Amennyiben nincs rá igény, úgy a város rendelkezik az elbontásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!