Közélet

2008.07.04. 21:09

Még mindig csendes a határkikötő

Amint arról már több alkalommal is beszámoltunk, az Unió pénzéből épített, a nemzetközi közösség előírásának megfelelő mohácsi határkikötőt tavaly októberben átadták, ám azóta sem használják.

M. B. (Dunántúli Napló)

Másfél hónapja, a közlekedési szaktárcánál azt közölték, várhatóan július elsején használatba veszik a közel hárommilliárd forintba került létesítményt. Tegnap megnéztük a partról, és a Dunáról is a kikötőt: még mindig nem üzemelt.

– Mi, és minden bizonnyal más hatóságok is, csak arra várunk – vázolta a helyzetet Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense -, hogy beköltözhessünk. Ennek az az akadálya, hogy nem született meg az a kormányrendelet, amely vámúttá minősíti a folyó kikötőhöz vezető szakaszát. Amennyiben ez mondjuk egyik délután megtörténik, másnap elfoglaljuk a helyünket, vagyis rajtunk semmi sem múlik, készen állunk – tette hozzá.

Szerettük volna megismerni a kormány álláspontját is, ám a szóvivői hivataltól pénteken nem kaptunk választ. Ugyanakkor úgy értesültünk, a szóban forgó rendelet már elkészült, s várhatóan rövidesen a kabinet elé is kerül.  

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!