Közélet

2014.09.25. 16:28

Még több termálvíz, még több napenergia Bólyban

A folyamatos fejlesztések jelentős megtakarítást hoznak a városnak.

K. E. (Dunántúli Napló)

Ebben az idényben már valamennyi saját intézményét energiatakarékos megoldással fűti a város. Az önkormányzat eredményes energiagazdálkodási koncepciójának köszönhetően két újabb naperőművet helyeztek üzembe az elmúlt időszakban, illetve újabb létesítményeket kapcsoltak rá a termálvizes fűtési rendszerre. Utóbbiak közé tartoznak az ipari parkban lévő új csarnokok, a buszmegálló várója, valamint a kiskastély folyamatosan benépesülő épülete is. Így már minden önkormányzati intézménybe bekötötték az energiatakarékos fűtési rendszert. A családok átmeneti otthonában faapríték-tüzelésű kazánt szereltek fel, illetve az iskolában is hasonló berendezés biztosítja hidegebb napokon a szükséges többlet hőenergiát.

A termálvízre, a napenergia befogására, illetőleg az energiatakarékos eszközök használatára fókuszáló fejlesztésekkel Bóly a környezetvédelemhez is jelentősen hozzájárul. Többek között ennek köszönhetik második helyezésüket a Megújuló Energiaforrások Nemzetközi Bajnokságán. A város az ötezer fő alatti települések kategóriá­jában kapta meg az elismerő európai címet éppen két évvel ezelőtt, és azóta is folytatta fejlesztéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!