Közélet

2015.01.24. 08:02

Megalázó számára a tiszteletdíj összege, lemondott a bezedeki polgármester

Újabb baranyai polgármester, ezúttal a bezedeki képviselőtestület vezetője döntött úgy, hogy lemond mandátumáról.

K. E. (Dunántúli Napló)

Hoffmann Antal a polgármesteri tiszteletdíj és költségtérítés többször kifogásolt mértéke miatt határozott úgy, hogy január 31-vel „leszerel”.

– Tizenhat éve vagyok a 258 lakosú kistelepülés polgármestere, mely tisztséghez a tavaly őszi választáson újabb öt évre száz százalékos arányban kaptam bizalmat. A tavaly októberben hatályba lépett rendelet alapján az engem megillető tiszteletdíj nettó 51 ezer forint, a költségtérítés nettó 7854 forint havonta. Levélben jeleztem Kósa Lajos képviselő úrnak, a Fidesz alelnökének, hogy ez számomra megalázó és sértő, eddigi munkám leértékelése, lebecsülése. Polgármesteri munkám és felelősségem értéke egy közmunkáséval azonos. Tavaly ősszel írt levelemre máig nem kaptam választ, ezért döntöttem a lemondás mellett – nyilatkozta lapunknak Hoffmann Antal.

Mint mondja, közel a 80-hoz, nyugdíjasként végezte munkáját, pécsi lakos lévén azonban ez a javadalmazás azonban munkába járási költségeit sem fedezi. „Leszereléséről” szóló döntését nehéz szívvel hozta meg, annál is inkább, mivel a 16 évvel ezelőtt 80 milliós vagyonnal és 30 milliós költségvetéssel átvett falu mutatói 400 és 110 millióra növekedtek, tavaly év végére a 48 regisztrált munkanélküliből 34 főt rendszeresen foglalkoztattak.

Címkék#bezedek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!