Közélet

2010.03.25. 10:26

Megkezdték a Fegyveres Erők Klubja felújítását

A tervek szerint áprilisra újulhat meg az egykori helyőrségi klub homlokzata, a honvédelmi tárca azt is közölte, hogy EKF-rendezvényekre kész bármikor bérbeadni az ingatlant.

Nyaka Sz.

A napokban már a járókelők is láthatták, hogy felállványozták az egykori Fegyveres Erők Klubját, amely sokáig a belvárosi Király utca egyik szégyenfoltjának számított. Dr. Papp Judit, Pécs címzetes főjegyzője lapunknak elmondta, a tulajdonos Honvédelmi Minisztérium képviselői már januárban jelezték, fel kívánják újítani a rendkívül rossz állapotú homlokzatot. Februárban viszont a pécsi önkormányzat kénytelen volt egy hatósági kötelezést kiadni, a külső rész ugyanis olyan rossz állapotba került, hogy már balesettel fenyegetett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Éveken át csak pusztult a Király utcában az üresen álló, patinás épület (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A főjegyző elmondta, a honvédelmi tárca hozzálátott a munkálatokhoz, a jelzések szerint áprilisban fejeződhetnek be a javítások, felújítások, így kívülről újra a belvároshoz méltó lehet a régi helyőrségi klub épülete.

Papp Judit elmondta: a honvédelmi tárca azt is közölte, az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatos esetleges rendezvényekre kész bármikor bérbeadni az ingatlant. Ehhez azonban a szakértők szerint komoly belső felújításokra is szükség lesz. Az önkormányzat egyébként az elmúlt években már többször jelezte: valamilyen konstrukcióban szeretné az értékes helyen fekvő ingatlan tulajdonjogát is megszerezni.

Címkék#Papp Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!