Közélet

2010.01.15. 14:16

Megnevezte jelöltjeit az MSZP

Noha a köztársasági elnök még nem írt ki a tavaszi országgyűlési választások időpontját, az MSZP pénteken megnevezte baranyai jelöltjeit. Ön kire voksolna, ha most lennének a választások?

Ny. Sz.

Puch László, az MSZP megyei elnöke elmondta, Sólyom László várhatóan e hónap végén kiírja a voksolást, utána azonnal el kívánják indítani a kampányt. Puch László, miután megemlékezett Toller László és Tasnádi Péter korábbi pécsi polgármesterekről, azt mondta: a jelöltek eddig is sokat dolgoztak, nem érdemtelenül választotta őket a szocialista párt. A megyei elnök úgy fogalmazott, reményeik szerint minél többen képviselhetik majd Baranya megyét a parlamentben. Puch László azt közölte, „a jelöltek sokat mennek majd az emberek közé, s az eredményeket illetve az elmúlt időszak sikereit valamint a jövő terveit mutatják be.”

A jelöltek ezek után külön-külön is bemutatkoztak. Az „új arc” kevés volt, két kivétellel az MSZP ugyanazokat indítja az idei választáson, mint 2006-ban. A két kivétel a pécsi Kertváros (itt Toller László győzött négy éve) és Komló, ahol nem indul újra a polgármester Páva Zoltán.

Pécs három választókerületében – Pécs-kelet és a belváros, Pécs-nyugat valamint Pécs déli része – Bókay Endre képviselő, Szili Katalin korábbi házelnök és Tóth Bertalan egykori alpolgármester száll ringbe az MSZP színeiben. A komlói körzetben Szakács László alpolgármester, Mohácson és környékén Nyul István honatya képviseli a szocialista pártot. A siklósi választókerületben Kocsi László képviselő, míg a szigetváriban Paizs József polgármester lesz az MSZP jelöltje. Az esemény végén Puch László közölte, a többi párttal közösen etikai kódexet kívánnak kidolgozni a kampányra.

A bama.hu választásokig minden hónap elején felméri, hogy Ön kire adná voksát, ha most lennének a választások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!