Közélet

2016.04.03. 15:33

Megoldódott a klinikai tömb környékén az autók elhelyezése

Részben megoldást jelenthet a problémára, hogy a közelmúltban megnyitották a közforgalom előtt is a Janus Pannonius Klinikai tömb főbejáratával szemben található Ifjúság úti parkolót

Hajdu Zs.

Lapunkban többször foglalkoztunk olvasóink panasza nyomán azzal, hogy csak komoly nehézségek árán lehet szabad parkolóhelyet találni a Janus Pannonius Klinikai Tömb (volt 400 ágyas klinika) környékén. Az épület bejárata előtti néhány parkoló már reggeltől folyamatosan foglalt, és a közeli utcákban is sokat kell keresgélni, mire le tudja állítani autóját az ember.

Részben megoldást jelenthet a problémára, hogy a közelmúltban megnyitották a közforgalom előtt is a Janus Pannonius Klinikai tömb főbejáratával szemben található Ifjúság úti parkolót. Lapunk kérdésére az egyetemen elmondták, az Ifjúság útja feletti parkoló megnyitásával lényegesen javult a klinikai tömb környékén a parkolási helyzet. A nagy parkoló kihasználtsága mintegy 80 százalékos, így elmondható, hogy a betegek és a hozzátartozók parkolási lehetősége teljes mértékben biztosított. A parkolási díj – minden megkezdett óra után – 100 forintba kerül, napijegy nincs, illetve este 7 óra után, valamint a munkaszüneti napokon díjmentes a parkolás. A mozgáskorlátozottak számára ingyenes a parkolás, összesen húsz, erre a célra kijelölt hely áll rendelkezésre a parkolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!