Közélet

2015.03.26. 11:31

Mégsem lesz medihotel a volt Hard Rák Café helyén

Ma is üres és elhagyatott az a vásárcsarnok közelében fekvő, nagy pécsi belvárosi telek, ahol az eredeti elképzelések szerint idén júniusban már egy egészségturizmusra épülő új hotelnek kellene állnia.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Mint arról beszámoltunk, néhány nappal a múlt őszi önkormányzati választások előtt kis ünnepséget tartottak a volt Hard Rák Café helyén, ahol a beruházó Könyvelőház Kft. képviselője társaságában Páva Zsolt pécsi polgármester helyezte el az itt felépítendő pécsi medihotel alapkövét. Aztán az év elején írtunk arról, hogy lázas építkezés helyett egy kapavágás sem történt, és semmi hír a beruházásról. A napokban a Dunántúli Naplóban egy hirdetés jelent meg, miszerint Baranyában dél-dunántúli medihotel épül, azonban megtudtuk, hogy más beruházóról, csupán hasonló fejlesztésről van szó.

Ezek után újra megpróbáltunk kapcsolatot teremteni a Könyvelőház Kft. képviselőivel a fejlesztés állásáról, de a társaság továbbra sem volt elérhető. Mindeközben azt hallottuk, hogy a cég elállt a pécsi fejlesztéstől. A telket egyébként bérelték volna. A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől annyit sikerült megtudnunk, hogy medihotelt továbbra is szeretnék megépíteni, de nem Pécsett, hanem másutt. Nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, Siófokon szeretnének építkezni. A tervezett, de elmaradó pécsi beruházás összköltsége 1,6 milliárd forint lett volna, egymilliárdos uniós támogatás mellett.

Kerestük a pécsi városházát is az ügyben, de nem kaptunk választ.

Villánykövesd mellett Esztergomban is hasonló szállodát épít a beruházó

A Dél-dunántúli Medihotel már épül Villánykövesd külterületén. Mint azt a beruházótól megtudtuk, a négycsillagosnak tervezett, gyógyászattal is foglalkozó szállodát nyáron szeretnék átadni. A tervek szerint a legmagasabb szakmai követelményeknek megfelelő egészségügyi szolgáltatásokat kínálják majd vendégeiknek, a négycsillagos szállodák kapcsolódó szolgáltatásaival, kényelmével. Az sem volt mellékes szempont a pályázati támogatás odaítélésénél, hogy huszonhét új munkavállalót foglalkoztatnának olyan térségben, ahol az átlagosnál magasabb a munkanélküliség.

Megtudtuk, hogy a gyógyászati tevékenység alapkoncepciója egy olyan fizioterápiás, mozgásterápiás részleg kialakítása, amely lehetőséget biztosít az ún. medical wellness szolgáltatásainak biztosítására is. Tervezik továbbá belgyógyászati és reumatológiai szolgáltatások kialakítását is, valamint szépészeti és bőrgyógyászati vizsgálatok, kezelések is lesznek náluk. Az egész évben nyitva tartó, 24 szobás medihotel kialakítása 1,11 milliárd forintba kerül majd, amelyhez a beruházó 782,7 millió forint uniós támogatást kapott.

Érdeklődésünkre a villánykövesdi új hotel építtetőjénél, a mogyorósbányai Geone Kft.-nél elmondták, hogy egy másik projektcégen keresztül az Esztergomban épülő négycsillagos Medihotel Esztergom is a beruházó kör érdekeltsége. Az a projekt szintén az év első felében készülhet el, és mintegy 871 milliós uniós támogatást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!