Közélet

2013.04.12. 15:03

Megszüntették az eljárást a volt PK-vezér, Keczer László ellen

Megszüntették a eljárást a buszok kiszervezése miatt indított büntető-perben az egyetlen vádlott, Keczer László, a Pécsi Közlekedési Zrt. korábbi vezérigazgatója ellen.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Megszüntette a pécsi buszok kiszervezése miatt indult bírósági eljárást kedden a Pécsi Törvényszék - tájékoztatta a Dunántúli Naplót pénteken este dr. Hajdu István bíró, a Pécsi Törvényszék szóvivője.

Mint ismeretes a büntetőper egyetlen vádlottja Keczer László, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatója volt, akit első fokon a bíróság hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélt, ám a másodfokú bíróság az ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte a Pécsi Törvényszéket. 

A Dunántúli Napló pénteken koradélután telefonon érte el Keczer Lászlót, aki azt mondta, hogy egyelőre nem kívánja kommentálni a hírt, mert még nem olvasta a döntés részletes, írásos indoklását.

Az elhíresült pécsi buszkiszervezési ügy után a vádhatóság úgy látta, hogy a PK Zrt. korábbi vezérigazgatója, Keczer László különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követett el azzal, hogy aláírta a buszok eladását.

Dr. Hajdu István közölte, hogy a bírósági eljárást megszüntető végzést a Pécsi Törvényszék amiatt hozta, mert a vádirat nem felelt meg a vádirattal szemben támasztott törvényi feltételeknek. A másodfokú bíróság akkor, amikor új eljárásra kötelezte a törvényszéket, felhívta a figyelmét az elsőfokú bíróságnak arra, hogy pótoltassa a megyei főügyészségegel a vádirat hiányosságait úgy, hogy az megfeleljen a vádirattalszemben támasztott törvényi feltételeknek.

A Pécsi Törvényszék keddi végzése szerint azonban az új dokumentumokkal pótolt vádirat sem felelt meg a törvényi feltételeknek. A döntés ellen a Baranya Megyei Főügyészség (és persze elviekben a vádlott és ügyvédje is) fellebbezhe, a végzés kézhezvételétől számított nyolc napon belül, amelyet a Pécsi Ítélőtábla bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!