Közélet

2006.09.18. 19:57

Megtöltötték a diákok a 48-as teret

Pécs | A 48-as teret megtöltve mintegy 1500-2000 diák gyűlt össze hétfőn este a tandíj bevezetése ellen demonstrálva. A tüntetés Szabó Gábor EHÖK-elnök beszédével indult, és egy nagy csokor fehér luftballon égnek eresztésével zárult.

BAMA

Szabó Gábor EHÖK-elnök nyitóbeszédében kifejtette: nem tandíjra, hanem a felsőoktatás teljes reformjára van szükség. Vicze Csilla a Civilek a Mecsekért Mozgalom képviseletében a civil mozgalmak fontosságát, ezen belül is a fiatalok lelkesedését hangsúlyozta. Ezt követően Köves Béla végzett orvostanhallgató mutatott rá arra, hogy a diplomáért tandíj nélkül is számos áldozatot kell hozni. A HÖOK képviseletében felszólaló Nagy Zoltán és Fehér Gergely többek között a budapesti demonstrációra invitálta a 48-as téren megjelenteket. Ám nem csak a hallgatók beszéltek: Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demakratikus Szakszervezetének képviseletében szimpátiájáról biztosította a tüntetést és a tandíjellenes megmozdulásokat. A demonstráció záró akkordjaként nagy köteg fehér luftballont eresztettek égnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!