Közélet

2009.07.31. 13:33

Megújulnak a PTE kollégiumai

A mintegy 8 milliárdos program több kollégium fejlesztését foglalja magában. Teljesen megújul az Univ kollégium, rektori hivatallá alakítják át a Szent Mór diákszálló épületét.

Ny.Sz.

A munkaterület átadásával a már üresen álló Univ kollégiumnál és a Szent Mór épületében megkezdődött az a fejlesztés, amelyet hosszabb ideje tervezett a Pécsi Tudományegyetem. Dr. Gábriel Róbert rektor lapunknak elmondta, a közbeszerzésen még tavaly hirdetett eredményt a szaktárca, de azóta jogszabályi változások valamint a gazdasági válság miatt húzódott az ügy.

Mostanra azonban biztossá vált a finanszírozás, az egyetem aláírta a kivitelező és egy kereskedelmi bank alkotta társasággal a szerződést. A program magántőke bevonásával jön létre: az egyetem a kivitelezésért és az üzemeltetésért húsz éven át szolgáltatási díjat fizet, majd az épületek a tulajdonába kerülnek.

A mintegy 8 milliárdos program több kollégium fejlesztését foglalja magában. Teljesen megújul az Univ kollégium, rektori hivatallá alakítják át a Szent Mór diákszálló épületét. Az így kiesett helyeket a Szántó Kovács János utcai kollégium tetőtér-beépítésével ellentételezik, s az az épület is megújul.

Az utolsó elem a Jakabhegyi úti kollégium. Gábriel Róbert elmondta, a kivitelező az egy éves csúszás ellenére is tartani kívánja az ütemtervet, azaz a teljes program 2011-ben befejeződik.

A mostani beruházás mintegy 2400 kollégiumi helyet érint, tájékoztatott az egyetem rektora. Korábban megújult a Boszorkány utcai tömb, így a program befejeztével a több mint 3200 felsőoktatási diákszálló-férőhely szinte mindegyike korszerű lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!