Közélet

2015.11.03. 14:33

„Menjenek a p...ába a magukat állatvédőnek tartó méregzöldek”

A pécsi állatkert igazgatója kilőtte a szökött farkast, az állatvédők most az ő fejét követelik a város polgármesterétől. Pedig Szatyor Miklós mást nem is nagyon tehetett volna – mondja Horkai Zoltán farkastréner, aki kiakadt a laikusok bosszúhadjáratán.

origo.hu

Az origo.hu megkérdezte a csak farkasemberként ismert Horkai Zoltánt, aki szabályosan kiakadt a Szatyor Miklós ellen indított kampány miatt.

„Menjenek a p...ába a magukat állatvédőnek tartó méregzöldek, csak egy laikus idióta gondolhatja, hogy az igazgatót ki kellene rúgni, vagy hogy az állatot el lehetett volna kábítani” - fortyant fel az állatkoordinátor.

Szerinte Szatyor Miklósnak nem is kötelessége ismernie minden gyűjteménybe vett állat viselkedését, és a jelek alapján joggal gondolhatta, hogy a farkas életveszélyt jelent. Ez ugyanis nem a Kárpátokból áttévedt, az emberektől alapvetően félő vad volt, hanem olyan ragadozó, aki megszokta a közelségünket, reakciói pedig kiszámíthatatlanok.

„Miklós hozzám fordult először, hogy mit tegyen, én sem tudtam jobbat mondani neki” - mondta az Origónak Horkai Zoltán.

Horkai Zoltán arra is kíváncsi lenne, hogy akik most a leghangosabban követelik Szatyor Miklós leváltását, mit mondanának, ha az igazgató nem lövi ki az elszabadult állatot, a farkas pedig rátámad egy túrázó család kisgyerekére.

Hozzátette, a szökevényt altatólövedékkel sem lehetett volna megállítani, hiszen a szérum találat után 15-20 perccel kezd hatni, addig az állat simán elmenekül.

Ráadásul az sem biztos, hogy túléli a találatot: menekülés közben olyan adrenalinmennyiség szabadulhat fel a testében, hogy az altatólövedék miatt akár össze is omolhat a vérkeringése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!