Közélet

2016.02.04. 13:48

Milliókból újulhat meg a kisvárosi mentőállomás

Közel 16 millió forintos támogatást nyert az Országos Mentőszolgálat a szigetvári mentőállomás felújítására.

K. E. (Dunántúli Napló)

Mivel az állomás székhelye a szigetvári önkormányzat tulajdonában van, a város hozzájárulása kellett a beruházás megindításához. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a szigetvári városatyák egyhangú szavazással hagyták jóvá a tervezett munkálatokat.

A Szent István-lakótelepen található épületre már nagyon ráfér egy alapos felújítás. Utoljára 2012-ben végeztek részleges karbantartást az épületen, a festési, mázolási munkálatokkal akkor a városüzemeltetési cég munkatársait bízták meg. Az Országos Mentőszolgálat által most elnyert európai uniós forrás a korábbinál lényegesen alaposabb és tartalmasabb felújítási munkálatokra teremtenek lehetőséget. A közel 16 millió forint felhasználásával mód lesz az elöregedett burkolatok cseréjére, az épület fűtésének korszerűsítésére. Szintén a gazdaságosabb működtetést célozza az ingatlan tervezett külső hőszigetelése. A forrásból juthat az állomáson dolgozók munkakörülményeinek javítására is.

A kisvárosban az elmúlt egy–másfél évben jelentős egészségügyi fejlesztések zajlottak. Milliárdos többlépcsős beruházás keretében újult meg a kórház, teljes körűen felújították a védőnői szolgálat és a kórházi háziorvosi ügyelet épületét. Most ezek sorához csatlakozik a mentőállomás felújítása is.

 

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!