Közélet

2009.02.25. 11:07

Milyen legyen az új belváros és a kiskastély Bólyban?

Alighanem minden helybelit érintő és érdeklő kérdések kerülnek napirendre a jövő hét keddjén az Erzsébet Vígadóban. A helyi döntéshozók közmeghallgatás keretében közel félmilliárd forintnyi pénz elköltéséhez, konkrétan a belvárosi rehabilitációhoz kérnek és várnak ötleteket.

K. F.

Hárs József polgármester lapunknak elmondta, hogy az átfogó tervek ugyan készek, ám a részletekről jó volna megtudakolni a lakosság véleményét. A pályázaton nyert és saját erővel megtoldott pénzből szeretnék megoldani a katolikus templom falainak szigetelését, külsőleg lefesteni, restaurálni a Szentháromság, a Világ Királynője és a Hősök szobrát, felújítani a Hősök terét és környékét, továbbá három gazdasági épületet, valamint térfigyelő kamerákkal felszerelni a városközpontot. Ebbe a körbe tartozik az egyik legnagyobb feladatként a kiskastély rendbetétele és lakossági szolgálatába állítása. A polgármester elmondta, hogy az épület jelenleg a Bóly Zrt. tulajdonában van, s közel 70 millióért vásárolja meg az önkormányzat.

Ezt követően közel 120 milliót áldoznak majd arra, hogy különféle funkciókkal ruházzák fel, a lakossági ötletek figyelembevételével. Lesz benne közösségi terem, ahol a zenekarok próbálhatnak, termékház, ahol – mivel a városnak nincs piaca – a helyi termékeket, mézet, iparművészeti tárgyakat, kékfestő portékákat, bort lehet majd árulni. Itt nyitnának kávéházat, büfét, wellness-centrumot, és építenének legalább két fallabdapályát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!