Közélet

2016.12.30. 10:42

Minden a tűz martaléka lett

Az önkormányzat segítene az idős házaspáron.

Zs. J.

Mint arról beszámoltunk, egy idős óbányai házaspár családi háza december tizenkilencedikén leégett. Egy gázpalack cseréje közben történt a robbanás a Fő utca 19-ben található épületben, amelynek következtében a ház tetőszerkezete is lángra kapott. A helyszínre rövid időn belül a bonyhádi és a pécsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik négy vízsugárral oltották el a lakástüzet. A munkálatok során a tetőszerkezetet is meg kellett bontaniuk. A mentők az egyik ott lakót súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba, a másik személyről rokonai gondoskodtak, náluk kapott szállást.



A település önkormányzata a Facebook-oldalon fordult a nyilvánossághoz, azt írták: „Ahhoz, hogy a ház ismét lakhatóvá váljon segítséget szeretnénk nyújtani. Kérünk benneteket, amennyiben lehetőségetek engedi adományotokkal járuljatok hozzá a ház rendbetételéhez”. Az Óbányai Önkormányzat a napokban egy elkülönített számlát nyitott a Mecsekvidéke Takarékszövetkezetnél, aminek számlaszáma a következő: 50300099-50600083-00000000. Az adományokat jövő év, azaz 2017. január 31-ig gyűjtik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!