Közélet

2013.12.31. 10:19

Mindenkit megszólít a kutyapiszokgyűjtő

Beszélő kutyapiszokgyűjtő edényt avatnak január 4-én, szombaton délben Kertvárosban.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az ötletgazda és kivitelező „Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület” hangokat töltött fel egy fotocella által működtetett hangegységre, amelyet aztán beszereltek a szemetesedénybe. Így, rendeltetésszerű használata esetén, a beépített hangszórón keresztül egy-egy mondatot hallhat a felelős gazdi, aki az edénybe helyezi a kutyapiszkot a bedobónyíláson keresztül. A szalag 10 mondatot tartalmaz, és véletlenszerűen játssza le a felelős állattartással kapcsolatos különböző jó tanácsokat. A tudnivalókat egyébként közismert személyek, így Maloveczky Miklós, Gombos Edina, Bűdi Szilárd, Ábel Anita és Decker Ádám mondta fel.

Az egyesület bízik abban, hogy a kuka felkelti az emberek figyelmét, és egyedi mivolta mindenkit használatára motivál. Hosszú távon pedig az a cél, hogy a város kutyatartási kultúrája javuljon, és a felelős kutyatartás is meghonosodjék. A különleges kutyapiszokgyűjtő edények átadóján kutyás programokkal és forralt borral várják az érdeklődőket a Nevelési Központ alatti zöld területen, az óvoda és az iskola között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!