Közélet

2016.06.22. 12:05

Mintegy ötezren szedték a szemetet Baranyában

A regisztrált önkénteseknél jóval többen, a becslések szerint mintegy ötezren csatlakoztak Baranyában a TeSzedd! országos szemétszedési akció­hoz, amelynek összesítését a közelmúltban készítették el.

Nógrádi L. (DN)

Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság tájékoztatása szerint az április 28. – május 1. között lezajlott TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra az előzetesen jelentkező önkénteseken felül általában 30-40 százalékkal többen mennek el. Így a 74 baranyai találkozási pontra regisztrált 3666 főhöz még jó másfél ezer résztvevőt lehet hozzászámolni.

Arról, hogy mennyi illegális szeméttől szabadították meg a megye zöldfelületeit, útjainak környékét és egyéb helyszíneit, logisztikai okokból nem rendelkeznek pontos adattal. Az tudható azonban, hogy országosan tavaly mintegy 9 ezer köbméter, 2300 tonnányi szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek. Idén Magyarországon összesen 2240 találkozási ponton gyűltek össze az önkéntesek. A 190 ezer résztvevő önkéntes több mint 1,7 milliárd forint értékű munkát végzett el az esemény négy napja alatt.

A hatodik alkalommal megrendezett takarítási akcióban Pécs volt a legaktívabb a megyében, itt a négy nap alatt 17 találkozási pontra 1186 fő önkéntes regisztrált előre, a résztvevők végső száma 1600 is lehetett. Akadtak szép számmal olyan települések is, ahol a kisebb népesség is magas aktivitást mutatott: Siklós három helyszínén 392-en szedték a szemetet, Szentlőrincről 230-an gyűltek össze 5 helyre. A résztvevők számában nem szégyenkezhet például Szederkény (193), Olasz (150), Vokány (130), de Sellye, Bükkösd (egyaránt 120) és Lánycsók (115) sem. Dicséretet érdemel a 364 lakosú Nagytótfalu is, ahonnan 80 önkéntes csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!