Közélet

2012.12.02. 12:26

Mohácsról kaphat ruhát a szépségkirálynő

A divattervezés különleges ágával, menyasszonyi ruhák tervezésével foglalkozik Bélavári Zita. S könnyen lehet, hogy a mohácsi tervező által megálmodott ruhát viseli majd a Miss Universe Hungary 2012 győztese is Las Vegasban, a világszépe-választáson.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

– Konkoly Ágnes magyar szépségkirálynő közösségi oldalán lehetett szavazni arról, melyik népművészeti ihletésű ruhát viselje Las Vegasban, a világszépe-választáson. Az Öné az első háromba került. – Tudja már az eredményt?

– Még nem, de nagyon rövid időn belül kiderül. Nagyon jó kezdeményezésnek tartottam, hogy kiírták ezt a pályázatot, így egy kicsit az országot is meg tudjuk mutatni. Az én ruhám bujáki ihletésű, negyven méter organzából, tíz méter kalocsai szalagból készült. Volt, aki azt mondta, olyan mint egy szál rózsa. Mert én ilyennek képzelek el egy fiatal magyar menyecskét.

– Menyasszonyi ruhák tervezésével foglalkozik, s a hozzáértők szerint darabjai nem téveszthetők össze másokéval. Mitől egyediek?

– Sosem próbáltam olyat készíteni, amit már más kitalált. A saját ötleteimet próbálom megvalósítani. Persze figyelem a külföldi trendeket is, elsősorban olyan szemmel, hogy én mit csináltam volna másképp. Minden ruhám más, nem készítek teljes kollekciókat.

– A megrendelők nem saját elképzelésekkel érkeznek?

– Sokszor előfordul, s ilyenkor a kettőnk ötleteiből áll össze a végleges kép.

– Önhöz az egész országból érkeznek vásárolók. A divattervezést nem érintette a válság?

– Természetesen érintette, azonban úgy tapasztalom, hogy az emberek arra továbbra is költenek, ami tényleg egyedi és különleges.
– Az átlagos körülmények között élők is megengedhetik maguknak ezt?
– Nem az árakkal szeretnék kitűnni. Általában előre megbeszéljük, hogy mennyi pénzből kell gazdálkodni és a keretet tartani is tudom.

Elsőre „túl fiatal” volt

Bélavári Zita 1979-ben született Mohácson. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolába járt, majd a Magyar Iparművészeti Egyetem öltözéktervező szakára felvételizett. Elsőre, 18 évesen túl fiatalnak tartották, egy év múlva viszont felvették. A diploma megszerzése előtt a London College of Fashion hallgatója volt. Tervezőként dolgozott több hazai cégnél, most egyedi ruhákat tervez saját vállalkozásban. Házas, kisfia, Soma 3 éves.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!