Közélet

2013.11.22. 10:05

Mostantól chaten is lehet már segítséget kérni

Egy uniós pályázatnak köszönhetően tovább emelkedhet a szociális ellátás színvonala Komlón.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A forrásból többek között a Családsegítő Szolgálat és a Szociális Szolgáltató Központ közösen indított egy lelkisegély-szolgálatot, amely a www.komloszocialis.hu weboldalon elérhető. A rászorultak chaten és telefonon keresztül – pénteken, szombaton és vasárnap 20–24 óráig – kereshetik meg a szakembereket problémáikkal. A honlapon belül működik egy „szívességi bank” is, amelynek segítségével a partnerek adok-veszek jelleggel szolgáltatásokat tudnak keresni, illetve kínálni.

A Szociális Szolgáltató Központban emellett szervezetfejlesztési technikákat, a dolgozók továbbképzését, és a lakossági információ magasabb szintre emelését tervezik. Lesz egy olyan program is, amelyben a családtagjaikat otthoni környezetben ápolók juthatnak szakmai tapasztalatokhoz. Komlón és térségében egyébként a Szociális Szolgáltató Központ és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat fedi le a szociális szolgáltatások nagy részét. A szakemberek elmondták, a fejlesztések a térségben – a 60–70 munkatárson kívül – mintegy 4000–5000 embert érintenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!