Közélet

2013.12.13. 19:12

MSZP: hazug cirkusz volt az egy eurós Vízmű-pénz

„Nyernek-e a pécsiek?” – ez volt a címe az MSZP két országgyűlési képviselőjelöltje, Szakács László és Tóth Bertalan pénteki sajtótájékoztatójának.

B. A. (Dunántúli Napló)

Szerintük a pécsiek nem nyernek a jelenlegi városvezetés és kormány alatt, sőt aggasztó a helyzet. Tóth szerint távol vagyunk a Fidesz által ígért egymillió új munkahelytől, ami megvalósult, külföldön történt és közmunkaként. Szakács László közölte: a Pécsre ígért ötezer munkahely helyett megszűnt 3,5 ezer, és nyolcezren külföldre mehettek.

A helyi adók drasztikus csökkentését követelték, mondván, ha nem lesz változás még több vállalkozás megy tönkre, s tovább szegényednek az emberek. A kormányzati adósságátvállalás miatt erre lehetett volna lehetőség, de abból nem sokat nyernek a pécsiek, mert „cserébe” jóval kevesebb állami forráshoz fog jutni a város – a tanácsadói szerződésekből azonban lehetne elvenni.

Tóth szerint a csütörtöki közgyűlésen kiderült, hazug és érthetetlen cirkusz volt, amikor Páva Zsolt büszkén mutogatott egy egy euróst, hogy azzal megúszta Pécs a Vízmű-székház elfoglalását. Most a kormány benyújtotta a számlát: a Tettye Forrásházból kér hárommilliárdos részesedést a kárpótlásként kifizetett pénzért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!