Közélet

2016.12.24. 12:58

Múltidézés, téli hangulatban

Olvasóink nekünk küldött téli, karácsonyi fényképeiből szemezgettünk.

F. Z. (Dunántúli Napló)

1960 karcsonyn a bekld fia hatvesen

Tél volt, hó esett, jöttek az ünnepek, s mi gyerekként már napok óta alig aludtunk az izgalomtól. Összeírtuk, persze, pontosan összeírtuk, mit szeretnénk, de tudtuk azt is, hogy nem lesz minden ajándék ott, a fa alatt – arra az egész falu pénze nem lett volna elég. Úgy tippeltük, hogy három ajándék fejenként, ez lesz a termés, a listán szereplő maradék huszonhét meg majd megjön év közben, hozza a húsvéti nyúl, az évzáró, a névnap, a születésnap, valami, valaki. Aztán amikor láttuk, hogy édesanyánk egyáltalán nem csomagol, meg nem zavar ki minket a szobából, kicsit elbizonytalanodtunk – csak nem az van, hogy elfogyott a pénz, s szegény lesz a karácsony? Csak nem? Kukucskáltunk kulcslyukon, semmi nem volt a fa alatt. Át is mentünk nagyszülőkhöz, hátha ők tudnak valamit, amit mi nem, de ők is csak ingatták a fejüket, állították, hogy nincsenek beavatva. Frissen készült, diós és mákos bejglibe fojtottuk a bánatunkat, kicsit kedvtelenül mentünk haza. Beléptünk a szobába, s elakadt a szavunk: a szépen feldíszített fa mellett ott állt vágyaink netovábbja, egy csillogó, villogó, vadonatúj, világoskék Csepel Tacskó bicikli. Tényleg nem tudtunk megszólalni sokáig – végül öcsém annyit kérdezett: hány angyalka tudta ezt becipelni a szobába?

Lapunkban folytatódik népszerű Múltidéző sorozatunk – ezúttal a téli hónapokhoz kapcsolódó fényképekből készítettünk egy összeállítást. Az új esztendő már az ablak alatt, s mi 2017-ben is várjuk olvasóink fényképeit, amelyeket meg is jelentetünk majd a Dunántúli Naplóban. Elő hát a fotókkal az alsó fiókból, a fényképalbumból, s aki kedvet érez, ossza meg velünk a fényképhez tartozó történetét is. Beküldés a [email protected] címre.

F. Z. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!