Közélet

2016.06.07. 16:28

Nagymértékben megemelkedett a bissei halastó vízszintje

Az elmúlt napok esőzései után megemelkedett a bissei halastó vízszintje, és elöntötte a víz a környező utakat hétfő este.

Forrás: Katasztrófavédelem

A helyszínre riasztott siklósi hivatásos tűzoltók csak gyalog tudták megközelíteni a tavat, megállapították, hogy a fala nem szakadt át, az elmúlt napok esőzései után azonban megemelkedett a vízszint, és túlcsordult a halastó. A közelben egy épület található, illetve egy kisebb hidat is veszélyeztetett a víz. A megyei műveletirányítók több nagy teljesítményű szivattyút is a helyszínre szállítattak, hogy szükség esetén megvédjék az értékeket. A védekezéshez szükséges eszközöket a katasztrófavédelem erdészeti, terepjáró képességű járművével szállították a nehezen járható, csak földúton megközelíthető helyszínre.

A tűzoltók és a helyi lakosok közösen tettek erőfeszítéseket még késő este a veszélyeztetett ház és a híd megvédése érdekében. Este nyolc órakor megállt a vízszint emelkedése, majd fél kilenckor már csökkenést állapítottak meg a tűzoltók. Kilenc óra után a vízszint biztonságos magasságra csökkent, a víz így már nem veszélyeztette a környezetét. A tűzoltók bevonulása után a település polgármestere, valamint helyi lakosok figyelték a halastó vízszintjét.

A keddi nap során a katasztrófavédelem soron kívüli vízügyi felügyeleti ellenőrzést tartott a halastónál.

Címkék#Bisse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!