Közélet

2012.08.29. 17:48

Napelemmezőt építenek Sellye szélén

Az ország egyik legnagyobb naperőművének megépítését kezdik hamarosan Sellyén, a Drávaiványi felé vezető út mentén.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A testület idén áprilisban kötötte meg a szerződést a 2,5 hektáros terület értékesítésével kapcsolatban, amelyen jelenleg a földmunkákat végzik a kivitelezők. Mint Nagy Attila, a város polgármestere elmondta, az ötven állványra telepítendő, összesen 3500 négyzetméter felületű napelemmező létesítésében a lehetőségekhez képest helyi munkaerőt alkalmaz az építtető, a Tamási Naperőmű Kft., így az előkészítő földmunkákat, a tereprendezést, a szükséges betonozást, valamint a kerítésépítést is sellyei vállalkozók végzik.

A megújuló energiaforrások hasznosítására irányuló új beruházás összhangban van a képviselő-testület és az Ős-Dráva-program fejlesztési elképzeléseivel, ebben a környezetbarát technológiákat alkalmazó cégek letelepedését támogatják.

A nap mozgását követő állványok és a napelemek szerelését szeptember közepén kezdik meg szakemberek. A több mint 460 millió forintos beruházás részben pályázati támogatásból valósul meg, a megtermelt villamos áram 250 háztartás éves energiaszükségletét biztosítja. A tervek szerint október végére elkészülhet az új telep.

Címkék#Sellye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!