Közélet

2006.05.16. 16:36

NATO-igen a Tubesre

Pécs | Juhász Ferenc honvédelmi miniszter jelentette be hétfőn, hogy a NATO támogatja a Tubesre tervezett lokátor kialakítását is. Ez elsősorban az anyagiak miatt fontos. A beruházást ellenző civilek további akciókat ígérnek.

BAMA

Fontos határozatot jelentett be hétfői sajtóbeszélgetésén a honvédelmi miniszter. Juhász Ferenc közölte, a NATO szakmai-katonai szempontból elfogadta a lokátor új, tervezett mecseki helyszínét. Azaz a beruházást támogatja, s azt a forrást, amelyet korábban a Zengőre elképzelt radarra szánt a katonai szövetség, most a Tubesre is fel lehet használni.
Juhász Ferenc ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a kormánydöntés a végleges helyszínről még nem született meg.
Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom képviselője elmondta, álláspontjuk változatlan: meglátásuk szerint Pécs lakossága továbbra sem akarja a lokátor-beruházást. Ezt bizonyítják a lakossági fórumokon, a közmeghallgatáson elhangzott felvetések is. Vicze Csilla elmondta, a városvezetéshez és a kormányhoz egyaránt szólni kívánnak. Előbbihez, hogy éljen az önkormányzati törvényben is szereplő felterjesztési jogával a lokátor-ügyében. A kormányzattal pedig tudatni szeretnék, hogy nem kívánnak lokátort a város fölé.

Részletek a Dunántúli Napló szerdai számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!