Közélet

2016.05.24. 18:10

Négyszázmilliós óvodafejlesztés Sellyén

Óvodafejlesztéssel és -bővítéssel kapcsolatban adott be pályázatot az önkormányzat.

H. Zs.

Mint Nagy Attila polgármester elmondta, a Sellyei Kistérségi Többcélú Társulás működteti az Ormánsági Tücsök Óvodát, amely immár egységes óvoda-bölcsődeként is működik. A 150 férőhelyes intézménybe így már kétéves kortól felvehetik a gyerekeket.

– A 2017 januárjában induló új rendszer szerint az önkormányzatnak a bölcsődei ellátás valamilyen formáját – bölcsődét, minibölcsődét vagy családi bölcsődét – biztosítania kell azokon a településeken, ahol legalább negyven, három év alatti gyermek él, vagy ahol legalább öt gyermek szülei igényt tartanak erre. A bölcsőde- és óvodafejlesztésre, csaknem százmilliárd forintra, két pályázat keretében lehet pályázni. Ezt a lehetőséget szeretnénk kihasználni, és határoztunk az óvodabővítés mellett – mondta a polgármester.

A négyszázmillió forintos beruházás keretében bővülne a jelenlegi intézmény, így több gyermeket tudnának felvenni. A tervek szerint kialakítanának egy bölcsődei csoportot, amelyben összesen 14 három év alatti kisgyermeket tudnak majd fogadni, ugyanakkor megmarad a 150 férőhelyes óvodai létszám is. A jelenlegi épület egy tornaszobával bővül majd, felújítják a vizesblokkot, kicserélik a belső burkolatokat, és kialakítanak egy multifunkcionális közösségi teret is. Amennyiben nyár végére megszületik a döntés a támogatással kapcsolatban, megkezdik a kiviteli tervek elkészítését, majd a kivitelező kiválasztását követően kezdődhet az építkezés. A tervek szerint jövő szeptemberben már a megújult épületben fogadnák a gyerekeket.

Címkék#Nagy Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!