Közélet

2016.04.20. 19:21

Nem csak ötperces sztrájk volt

Jó ideje nem volt olyan nagyságú pedagógussztrájk az országban, mint amilyen a szerdai volt, habár az oktatási államtitkárság éppen azt hangsúlyozta, hogy a legtöbb pedagógus felvette a munkát.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Az biztos, hogy a megyében és Pécsett is voltak olyan iskolák, ahol nem volt sztrájk. Azt is el kell mondani viszont, hogy azok az oktatási intézmények, amelyekben egyáltalán nem volt munkabeszüntetés, többségükben nem a Klebelsberg Intézményfenntartó alá tartoznak. Ráadásul a legtöbb helyen lapunk információi szerint  – és ez a megyére is igaz volt – sikeres volt a tiltakozó munkabeszüntetés. Több helyen voltak ötperces leállások, de volt olyan hely is, nem is egy intézmény, ahová a szülők szinte egyáltalán nem vitték be a gyerekeiket, ezzel is támogatva a tanárok munkabeszüntetését. A felügyeletről azonban mindenütt gondoskodtak, volt, ahol csak néhány, vagy néhány tíz gyerek volt az egész iskolában.

Több pécsi munkahelyről is tudunk Benke Norberttől, az MSZOSZ baranyai képviselőjétől, ahol sokan, egyes helyeken több százan kitűzték a tanárokkal vállalt szolidaritást jelző kék szalagot. Emellett egyes nem oktatási intézményekben, több szociális intézményben és hivatalban is kitűzték a szalagot, s néhány más munkahelyen is leállt a munka öt percre délben.

A sztrájk szervezett volt, rendben zajlott,  nem volt rendkívüli esemény, bár az ANK két egységében nem tehették ki a tiltakozó molinókat a tanárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!