Közélet

2009.10.20. 20:07

Nem kell mindenkinek a rali

A városban élők egy része úgy véli: bosszantó az olyan rendezvények szervezése, mint a két héttel ezelőtt megtartott autóverseny.

K. E. I.

Szerintük néhány rajongótól eltekintve mindenkit csak zavarnak a házak között elhúzó, a megszokottnál jóval hangosabb autók. Ezen vélemények hangoztatói szerint semmi szükség ilyen ralira, hiszen csak a felfordulás jár vele.

Dr. Szakács László, Komló alpolgármestere másképp látja. Mint elmondta, egy-egy ilyen verseny nemcsak annak a több ezer érdeklődőnek szerez örömöt, aki kilátogat a pályára, de a városnak is komoly anyagi hasznot jelent.

– Mi csak a helyet biztosítjuk, míg a versenyzők olyan életet hoznak a városba, amelyre csupán kevés más rendezvény képes – mondja Szakács László. – Egy autót legalább öt-tíz ember kísér, ezúttal pedig 127 nevező volt, azaz nagyjából 1300 vendég érkezett Komlóra azon a hétvégén. Másfél hónappal az esemény előtt már nem volt szabad hely a környékbeli szállodákban; a szállásadók, a benzinkutasok, a boltok, a szervizek és az alkatrész-árusítók legalább egy-másfél havi bevételt szereztek a verseny három napja alatt.

A prológra és a futamokra, amelyek nem a városban zajlottak, hat-nyolcezer ember volt kíváncsi, és mivel országos versenyről volt szó, sokszoros magyar bajnokokkal és különleges autókkal. Mindenki láthatta a tévében, az újságokban a tudósításokat, ami hatalmas reklám a városnak.

Az alpolgármester hozzátette, a versenyzőket végig traffipaxszal figyelték a város útjain, így szinte kizárt, hogy száguldoztak vagy hangoskodtak volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!