Közélet

2013.04.03. 14:16

Németh Zsolt, a pécsi „Pitbull” az MTVA új hírigazgatója

Az MTVA új hírigazgatója, a szakmában „Pitbull” néven ismert Németh Zsolt a köztévé pécsi stúdióját is vezette. Az MSZP tiltakozik kinevezése ellen.

MTI

Németh Zsoltot, az MTI Hírcentrum eddigi vezetőjét nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírigazgatójává Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. Az alap és az MTI szerdai közös közleménye szerint az új hírigazgató - Galambos István, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatója megbízása alapján - a továbbiakban is ellátja a Hírcentrum vezetői feladatait. Németh Zsolt kinevezése 2013. április 2-től határozatlan időre szól. Gulyás István korábbi hírigazgató a továbbiakban több képernyős feladatot kap, és felelős főszerkesztőként több műsor megújításán dolgozik a közeljövőben.

Az MSZP tiltakozik Németh Zsolt kinevezése ellen

- Az MSZP felszólítja Böröcz Istvánt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatóját, hogy csak olyan személyt állítson az MTVA hírigazgatói posztjára, aki képes megfelelni a függetlenség, és a szakmaiság legmagasabb szintű kritériumainak - áll Török Zsolt MSZP-szóvivő szerdai közleményében. Az MTVA szintén közleményben úgy reagált: nem hagyja, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe.

Török Zsolt úgy fogalmaz: az MSZP egyetért mindazon demokratikus törekvésekkel, melyek a magyar közszolgálati média kiegyenlítettségét, illetve politikai függetlenségét szeretnék elérni.

Az ellenzéki párt ugyanakkor "megdöbbenéssel" értesült arról, hogy az MTVA vezetése "(minden bizonnyal kormányzati nyomásra) azt a Németh "Pitbull" Zsoltot szeretné kinevezni hírigazgatónak", aki szerintük az elsőszámú felelős a "hírhamisításért illetve a felháborító, nemzetközi visszhangot is kiváltó kitakarásért".

Az MSZP felszólítja Böröcz Istvánt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy csak olyan személyt állítson "a közmédia egyik legfontosabb posztjára", aki képes megfelelni a függetlenség, és a szakmaiság legmagasabb szintű kritériumainak.

Az MTVA közleményében úgy reagált: nem hagyja, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe és felszólítja az ellenzéki pártot, hogy tartsa tiszteletben a médiatörvényt, valótlan állításait pedig vonja vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!