Közélet

2010.02.17. 18:33

Nemzeti Színház: leállt a színpadtechnika és az előadás

Mint arról már korábban beszámoltunk, kritikus állapotban vannak a Pécsi Nemzeti Színház gépészeti berendezései. Eddig csak aggódva beszéltek a gondokról a színház vezetői – négy éve minden írásos és szóbeli megkeresésükre az volt a fenntartói válasz, hogy nincs rá pénz –, ám a baj most bekövetkezett.

M.B.E

Előbb vasárnap a Pletykák előadásán zuhant le az egyik lámpáról egy 3 kilós lencse – a több méter magasból érkező méretes alkatrész halálos balesetet is okozhatott volna, szerencsére nem talált el senkit a színpadon. Kedd este pedig az Elveszett levél nagyszínpadi előadásán az első felvonás végére teljesen leblokkolt a díszleteket mozgató technika. Még a vezérlőpultot sem lehetett bekapcsolni, így Balikó Tamás a legfontosabb jelenetnél kiment a színpadra, és elmondta, hogy most minek kellene történnie, hogyan kell elképzelni a pódiumot, milyen más háttérelemekkel.

A darab léghajós részletéről van szó, mely azt hivatott érzékeltetni a rendezői értelmezésben, hogy a „politikai csatározások hatására földön futókká lettünk”. Nos, ezt az összegző tanulságot ezúttal csak szóban lehetett elmesélni. A teátrum igazgatója elmondta, szerdán egész délelőtt szerelte a karbantartó cég a berendezést, és sikerült átmenetileg megjavítani a vezérlő pultot, így remélhetőleg néhány előadást kiszolgál majd. Bár erre garancia nincs, ilyen eszközökkel bármelyik este bekövetkezhet hasonló probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!