Közélet

2010.06.25. 19:21

Nincs drágulás Pécsett

A közüzemi díjak mellett a jegyek, bérletek ára sem emelkedik Pécsett.

B. A.

– Véget ért az automatikus díjemelések kora Pécsett – szögezte le Páva Zsolt polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.

– Az átvilágítások során kiderült, van elég tartalék a közszolgáltató cégeknél, amelyek az elmúlt években sokszor úgy emeltek díjat, hogy arra valójában nem volt szükség.

Majd utalt arra, hogy a közgyűlés csütörtöki döntése értelmében nem kell többet fizetni idén a szemétszállításért. Arról is szólt, hogy a távhődíjak a jövő év márciusáig nem drágulnak. Ám az azt követő időszakról még tárgyalniuk kell az erőművel, hogy elérjék a díjfizetést szabályozó szerződés módosítását, egy olyan rendszert kialakítva, amellyel akár további csökkentés is elérhető.

Emlékeztetett arra, hogy a csatornahasználat díja sem emelkedett, a vízdíjat pedig csökkenteni tudták, és elmondta, a PK Zrt. sem emeli a buszjegyek és bérletek árait. Közölte: a városnak pénzre van szüksége, de ezt elsősorban a cégek átszervezése, a munkafolyamatok ésszerűsítése során próbálják behozni. Ezért alakították át a Holdingot, s ahogy ott megszüntették „a felesleges, pénznyelő osztályokat”, úgy ezt máshol is megteszik. Az átalakítás gyakorlatilag az öszszes városi szolgáltató társaságot érinti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!