Közélet

2007.10.10. 18:45

Novemberben döntenek az M6-os sorsáról

Lapértesülések szerint az eredeti tervekkel ellentétben nem csütörtökön, hanem csak novemberben hirdetik ki, melyik cég nyerte el az új 6-os út Szekszárd és Pécs közötti szakaszának építését, és üzemeltetését.

BAMA

Ugyanakkor továbbra is úgy tudni, hogy a közlekedési szaktárca a 266,6 milliárd forintos ajánlatot tevő, Strabag vezette konzorciumnak adná a megbízást. A kérdésről a kormány javaslata alapján a végső szót a Tisztelt Ház mondja majd ki. Mindemellett továbbra sem világos, pontosan milyen nyomvonalon halad majd az új M6-os gyorsforgalmi út. Amint arról beszámoltunk, kiderült, hogy az állam azzal bízott meg egy céget, tervezze újra a pályát Véménd, és Palotabozsok térségében, vagyis azt a szakaszt, ahol völgyhidak, alagutak is épülnének. A lépés hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a műtárgyak nélkül talán – bár szakértők szerint ez korántsem biztos - olcsóbb lenne az építkezés.

Részletek a csütörtöki Dunántúli Naplóban.

Címkék#M6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!